Florinel Constantinescu

Primarul orasului Calimanesti

Program Audiente: Vineri 9-12

Vizualizeaza CV

Joi, 20 Mai 2021

În data de 20 mai 1388, la Cancelaria domnitorului Mircea cel Bătrân, au fost redactate și semnate două înscrisuri care stau la baza atestării noastre documentare. Este foarte interesant  că, în cele două documente, Călimănești și Râmnicu Vâlcea stau împreună. Alăturarea celor două localități, care sărbătoresc astăzi aceeași vârstă documentară, este una cu mare încărcătură simbolică. În ea se poate vedea o speranță dragă vâlcenilor, aceea a dezvoltării unificatoare, în jurul municipiului de astăzi, a tuturor stațiunilor balneoclimaterice: Govora-Băi, Ocnele Mari, Băile Olănești și, desigur, cea mai mare și mai bine plasată dintre ele, Călimănești, cu cele două mari atracții, Cozia și Căciulata.

 

De ani buni evocăm la această dată pe cei care au întemeiat localitatea cu mii de ani mai înainte, așezându-se aici de-o parte și de alta a râului Olt, ca pe un loc bun, roditor dădător de mari speranțe pentru viitor. Întemeietorii anonimi ai localității au făcut primii pași în istoria noastră comună, fiind urmați de figuri ilustre ale poporului român, care au găsit la Călimănești loc de ctitorie pentru lăcașuri de cult, închinate credinței românești și, mai aproape de vremurile noastre, prilej de investiție în stabilimente pentru tratarea suferințelor cu ajutorul apelor minerale. Printre evenimentele organizate la această aniversare se află și o expoziție de fotografii care aduce în atenția publică familiile care au contribuit la creșterea localității în ultimii peste o sută de ani. O vom vedea împreună pentru a-i primi pe înaintași în sufletele noastre cu mult respect și multă reunoștință. Trecutul merge alături de noi în viitorul pe care îl pregătim pentru Călimănești.

 

Ne întâlnim în fiecare an, la 20 mai, și pentru a ne face planuri pentru viitor. Ultimul an nu a fost dintre cei mai buni, dar localitatea noastră a făcut față în viața ei la situații mult mai grele decât o amenințare cum este cea de acum. Pericole ca acesta pot opri din drum pe unul sau pe altul dintre noi, dar niciodată o întreagă familie cum este Călimănești. Sunt încrezător că lunile care vin ne vor aduce din nou turiștii în stațiune și ne vom recâștiga optimismul nostru proverbial. Avem de lucru la Călimănești. Administrația publică derulează noi proiecte de modernizare și de dezvoltare a localității, după cum știți. Investitorii privați sunt nerăbdători să-și reia activitatea la capacitate maximă și să-și extindă afacerile în turism. Gospodarii locali au planuri de dezvoltare a gospodăriilor lor, care trebuie reluate cât mai curând. Noi, românii, am știut întotdeauna să ne ridicăm și să mergem mai departe fără teamă de nimic.

 

Cum spuneam și în anii trecuți, eu cred că 20 mai este singura zi din an în care ne putem permite să fim un pic mai festivi. În toate celelalte trei sute șaizeci de zile avem de lucru. Să sărbătorim, așadar, cu încredere și bucurie și de această dată, mândri de trecutul și de prezentul nostru și cu încredere mare în viitor.

 

La mulți ani!

Primar,  

Florinel CONSTANTINESCU

20 mai 2021, Călimănești

Duminică, 07 Februarie 2021

Elevii, educatoarele, învăţătorii şi profesorii lor, cu toţii revin la şcoală. Cu o rată de infectare de sub 1/1000, staţiunea Călimăneşti se află în scenariul verde al derulării cursurilor în şcoli.

Primul gând pe care îl am în legătură cu acest eveniment este unul de recunoştinţă pentru toţi concitadinii noştri care au înţeles să respecte regulile de distanţare pentru a da ocazia elevilor şi dascălilor lor să se întâlnească în clasele de curs şi să se apuce de treabă. Mulţumesc mult pentru efort şi insist să continuăm în acest fel pentru a avea cât mai puţine îmbolnăviri.

Următorul meu gând de mulţumire este pentru toţi cei care s-au ocupat ca totul să fie în regulă în grădiniţe şi în şcoli. Dascălii şi noi, administraţia locală, am făcut tot ceea ce era necesar pentru a avea şcoala pregătită să-i primească pe elevi. Toată lumea ştie care sunt regulile de urmat, traseele de deplasare şi ce materiale avem la dispoziţie, măşti de protecţie şi dezinfectanţi, în primul rând. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest efort şi părinţilor care, acasă la ei, i-au pregătit pe copii să vină la şcoală.

În al treilea rând, mă gândesc la ceea ce urmează. Toată lumea ştie că sunt un om foarte apropiat de şcoală, în general. Am fost tot timpul alături de elevi, de dascăli şi de părinţii copiilor. Mărturisesc că, dintre toate evenimentele la care am participat, ceremoniile de premiere a celor mai buni sunt preferatele mele. Tocmai de aceea, mă gândesc cu mare bucurie la viitoarele succese şcolare ale copiilor noştri şi le urez tuturor să fie mereu printre campioni. Să fiţi cei mai buni la învăţătură şi la respectarea tuturor regulilor de sănătate!

 Primar Dr. Florinel CONSTANTINESCU

Joi, 23 Aprilie 2020

Introducere

În exercitarea atribuțiilor ce îmi revin, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul Administrativ, precum și cu ale Legii nr. 544/2001, actualizată, privind liberul acces la informațiile de interes public, prezint Raportul anual privind starea economică, socială şi de mediu a unităţii administrativ-teritoriale.

Acest raport este atât o datorie morală, cât și legală, care reflectă acțiunile și activitățile intreprinse de instituţia pe care o reprezint, pe parcursul unui an.

Sclipcea Valentin

Viceprimar al orașului Călimănești

Consilier din partea Partidului Ecologist Român

Comisia pentru administrație publică locală, juridică, pentru apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor cetățenilor, pentru organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al primarului, a instituțiilor și serviciilor publice de interes local, pentru societăți comerciale în care orașul este acționar sau asociat, asociații de dezvoltare locală și servicii în care orașul este asociat, pentru cooperare instituțională pe plan intern și extern.

Jurist Nistor Maria Simina

Secretarul General al Primăriei Orașului Călimănești

Program Audiențe: Miercuri 9-12